روش دوم: ظروف پایه‌دار ظریف و ظروف غذاخوری
۱٫ ظروف کریستال ظریف را با دست بشویید زیرا مایع ظرف‌شویی و پودرها ممکن است باعث ساییدن ظرف شده و به آن آسیب بزنند.
• کف سینک ظرف‌شویی را با دستمال‌کاغذی یا یک حوله‌ی نرم بپوشانید تا مانع آسیب به ظروف شود.
• ترکیبی از آب گرم، مقداری مایع ظرف‌شویی ملایم، و یک‌چهارم پیمانه سرکه‌ی سفید آماده کنید.
• هر ظرف را جداگانه با این محلول بشویید تا مانع آسیب بر اثر تماس میان آن‌ها شوید.


۲٫ ظرف را با آب تمیز بشویید.


۳٫ ظرف را با پارچه‌ی بدون پرز خشک‌کنید تا از ایجاد لکه براثر خشک شدن در مقابل هوا جلوگیری کنید.


۴٫ ظرف کریستال خشک‌شده را در بسته‌بندی اصلی خود گذاشته و یا صاف در کابینت و دور از دسترس قرار دهید تا مانع شکستن و آسیب به آن شوید.


نکته :
• ظرف کریستال را با آب گرم پرکرده و یک عدد قرص گازدار مخصوص شستشوی دندان‌های مصنوعی به آن بیفزایید تا مواد باقی‌مانده بر روی ظرف را از بین ببرید.
• ظروف کریستال ظریف مخصوص نوشیدنی را از بدنه‌ی آن در دست بگیرید نه پایه، تا مانع شکستن پایه شوید.
• برخی از ظروف کریستال دارای طرح هنری یا حروف حک‌شده روی خود هستند. از یک مسواک که در آب گرم خیس‌خورده است استفاده کنید تا گردوخاک و آلودگی روی بخش‌های حکاکی‌شده را تمیز کنید.
• آمونیاک می‌تواند به کریستال شما درخشندگی بخشد، اما مقدار زیاد آن ظرف را خراب می‌کند. می‌توانید یک‌چهارم پیمانه از آمونیاک را جایگزین سرکه‌ی سفید کنید.
هشدار
• ظروف کریستالی که لبه‌ی آن‌ها از طلا، نقره یا رنگ پوشیده شده‌ است را نباید در ترکیب آب گرم غوطه‌ور ساخت. این ظروف را با یک اسفنج یا پارچه که با ترکیب آب گرم مرطوب شده است تمیز کنید.
• ظروف بزرگ را در یک حوله‌ی خشک در دستی که برای تمیز کردن ظرف استفاده نمی‌کنید نگه‌دارید. دست‌ خیس ممکن است سبب لیز خوردن کریستال شود.
• زمانی که ظرف کریستال در دمای اتاق قرار دارد آن را بشویید، زیرا کریستال‌های ظریف شکننده هستند و در مقابل تغییرات زیاد دما در آب داغ یا سرد حساس می‌باشند.