قابلمه گرانیتی هیچ ارتباطی با سنگ گرانیت ندارد. تنها به دلیل ظاهر مشابهی که دارند این نام برای این پوشش انتخاب شده و اظهارات برخی مغازه داران و تولیدکنندگان تنها جنبه ی تجاری دارد.

 

گرانیت نه تنها ترکیبی از مزایای تفلون و سرامیک است بلکه به لحاظ ساختاری هم ادغام هر دو پوشش است. به این گونه که نخستین لایه ی داخل قابلمه گرانیتی و تابه گرانیتی، PTFE (تفلون) است و دانه های رنگی که بصورت پراکنده داخل ظرف گرانیتی دیده می شود دانه های سخت سرامیک است. این پوشش روی سطح داخلی ظرفی از جنس آلومینیوم خالص، آلومینیوم آلیاژی یا استیل قرار می گیرند.


مزایای قابلمه گرانیتی
پوشش گرانیتی داخل قابلمه؛ نچسبی خوب و ماندگاری بیشتر نسبت به سرامیک، مقاومت بیشتر در برابر سایش نسبت به تفلون، همچنین مشخصات بهداشتی بهتری نسبت به تفلون دارد.


اما مراقبت های مرسومی که برای تفلون به کار می روند اگر برای ظروف گرانیتی هم رعایت شوند عمر آن ها بیشتر خواهد شد؛ مانند استفاده از قاشق چوبی در حین طبخ غذا، جلوگیری از خیلی داغ شدن ظرف بدون روغن یا آب، سرد و گرم نکردن ناگهانی ظرف، ضربه نزدن به پوشش داخل ظرف و پرهیز از نگهداری غذا داخل ظرف در یخچال.


قابلمه گرانیتی یا سرامیکی؟
قابلمه سرامیکی به بازار عرضه شده بود و علاقه مندان خود را داشت که با ورود قابلمه گرانیتی به بازار ظروف پخت پز، این سئوال برای خیلی ها مطرح شد که میان این دو کدام را انتخاب کنند؟ با توجه به مقاله ای که به تفصیل در مورد پوشش سرامیک صحبت کردیم و گفتیم که سرامیک، پوششی است که در برابر سایش و حرارت بسیار مقاوم است؛ در نتیجه از بهداشت و سلامتی خوبی برخوردار است. اما این موضوع را نباید نادیده گرفت که پوشش سرامیکی پس از مدتی استفاده نچسب بودنش به مرور کم و کمتر می شود. حال باتوجه به این صحبت ها در مورد قابلمه سرامیکی و مواردی که در این مقاله راجع به قابلمه گرانیتی گفته شد، هر کسی می تواند با توجه به سلیقه و الویت هایش یکی از این پوشش ها را انتخاب نماید.