قابلمه های تفلون
این قابلمه ها از نظر اندازه و رنگ تنوع زیادی دارند؛ به همین دلیل هنوز هم بعضی از خانم ها به این قابلمه ها علاقه نشان می دهند.
کار کردن با این قابلمه ها بسیار راحت است، غذا به راحتی از کف آنها جدا می شود و البته شستشو و تمیز کردن شان هم برای خانم ها دردسری ایجاد نمی کند. از دیگر مزیت های قابلمه های تفلون این است که وزن سبکی دارند.

نظر کارشناس: قابلمه های تفلون در مقایسه با قابلمه های استیل، آلومینیومی و ظروف پیرکس انتخاب های مطمئنی محسوب نمی شوند. از سوی دیگر بعضی مردم بعد از اینکه می بینند کف نچسب قابلمه های تفلون در اثر استفاده نامناسب خراب شده، با مراجعه به مراکزی این قابلمه ها را دوباره بازسازی می کنند اما بازسازی تفلون ایمنی چندانی ندارد و قابلمه مانند روز اول نمی شود. از این رو توصیه می شود بعد از ایجاد خراش هایی هر چند کوچک، از پخت غذا در قابلمه های تفلون خودداری کنید چون از راه این خراشیدگی املاح شیمیایی به غذاها وارد شده و مشکلاتی ایجاد می کنند و حتی می توانند سرطان زا باشند.

قابلمه های استیل
این قابلمه ها بیشتر برای پخت انواع خورش و غذاهای آبدار مناسبند. با این وجود بعضی از تولیدکنندگان ادعا می کنند که می توانید برنج یا حتی ماکارونی را هم در این قابلمه ها بپزید و حتی ته دیگ هم داشته باشید. نکته مهم هنگام استفاده از قابلمه های استیل تنظیم درجه حرارت است.


اگر عجله نکنید و با حوصله شعله گاز را در حد کم نگه دارید نتیجه کارتان خوب می شود. با این وجود اگر غذای شما ته گرفت و قابلمه تغییر رنگ داد با کمی سرکه می توانید آن را مثل روز اولش تمیز کنید. در مجموع قابلمه های راحت و مناسبی هستند که بهتر است هر خانمی در آشپزخانه اش حتماً از آنها داشته باشد.

نظر کارشناس: این قابلمه ها در گروه سالم ترین قابلمه ها قرار می گیرند و مصرف کنندگان می توانند با خیال راحت و بدون نگرانی از بابت ورود املاح و ترکیبات شیمیایی به درون غذا، از این قابلمه ها استفاده کنند.

قابلمه های چدنی
رقیب اصلی قابلمه های تفلون هستند که چند سالی است نام آنها را زیاد می شنویم. از جمله ویژگی های قابلمه چدنی این است که حرارت به طور یکنواخت در همه جای ظرف پخش می شود و غذا را به مدت بیشتری گرم نگه می دارد. علاوه بر این قابلمه های چدنی مقاومت زیادی دارند، لب پر نمی شوند و رنگ شان از بین نمی رود. عیب بزرگ قابلمه های چدنی این است که وزن زیادی دارند و ممکن است هنگام پخت بعضی از غذاها، به ویژه صاف کردن برنج استفاده از آنها دشوار باشد. قابلمه های چدنی هم نچسب هستند و هنگام سرخ کردن مواد غذایی در این ظروف نیازی نیست مقدار زیادی روغن استفاده کنید. حتی برای پخت غذا در فر هم مناسب هستند. بهتر است هنگام استفاده از قابلمه های چدنی همیشه از حرارت کم تا متوسط استفاده کنید. رنگ بدنه بیشتر قابلمه های چدنی همیشه از حرارت کم تا متوسط استفاده کنید. رنگ بدنه بیشتر قابلمه های چدنی مشکی است و در مقایسه با انواع تفلون تنوع رنگ کمتری دارند.


نظر کارشناس: این ظروف از آلیاژی ساخته شده اند که شامل آهن و کربن است. اگر به مدت طولانی از این قابلمه ها استفاده شود شاید خطرهایی به همراه داشته باشد. به هر حال، در مقایسه با قابلمه های تفلون انتخاب مناسب تری است در مقایسه با قابلمه های استیل، آلومینیومی و پیرکس از سلامت پایین تری برخوردار است.

قابلمه های لعابی
بیشتر برای طبخ غذهای آبدار به کار می روند و نمی توانید داخل این قابلمه ها برنج بپزید یا حتی غذاهای جامد را دوباره گرم کنید. این قابلمه ها را در اندازه های مختلف با قیمتی مناسب تهیه کرده و از آنها برای نگهداری غذا در یخچال یا پخت انواع سوپ و خوراک های مایع در حجم کم استفاده کنید. علاوه بر این طرح های متنوعی دارند و حتی برخی از نمونه هایشان با در شیشه ای طراحی شده اند.


نظر کارشناس: در این قابلمه ها هم ترکیبات شیمیایی وجود دارد. روکش آنها به مرور زمان از بین می روند و لعاب وارد خوراک ها می شود. اگر این قابلمه ها در معرض غذاهایی با PH اسیدی یا قلیایی باشند واکنش های شیمیایی سریع تر شده و آسیب هایی را ایجاد می کند.

ظروف پیرکس
اختراع ظروف شیشه ای پیرکس در دوران توماس ادیسون ریشه دارد. ادیسون برای اختراع لامپ، شیشه ای لازم داشته که در برابر حرارت مقاوم. باشد. شرکتی که این شیشه را برای ادیسون ابداع کرد چندی بعد ظروف شیشه ای با نام پیرکس را به بازار جهانی عرضه کرد و بدین ترتیب قابلمه های شیشه ای روانه بازار شدند.
ظروف شیشه ای پیرکس این قابلیت را دارند که آنها را روی گاز، در فر یا مایکروفر قرار دهید؛ ضمن اینکه ظاهرشان زیبا و شفاف است و می توانید با همان ظرف، غذا را سرو کنید.


نظر کارشناس: در دسته ظروف سالم قرار می گیرند و استفاده از این ظروف برای سلامتی ما خطری ندارد و هیچ گونه ماده شیمیایی از راه پیرکس های مقاوم وارد بدن نمی شود. بنابراین توصیه می شود برای پخت و پز از این ظروف بیشتر استفاده کنید.